Oldalak

2015. április 18., szombat

Preikestølen


A hét eleji tervekben még nem szerepelt, hogy pénteken elmegyek túrázni, és végre megnézem a pulpit rockot (norvégul Preikestølen), de egy kedves ismerősöm meglátogatott és nem akartam, hogy egyedül menjen. Nem egy veszélyes út, de mivel arra felé még hó és jég van, inkább elkísértem.
Szóval reggel 6-kor kelés és indulás minél előbb, mert a túrától függetlenül nekem délután/este dolgoznom kellett!

Kompozás buszozás és egy óra múlva már ott is voltunk a kiinduló pontnál. Az infó táblán 4 óra van megjelölve menetidőnek és elvileg médium kategória. 
Tekintve, hogy egy nyomorult kirándulásnak se tudok úgy neki indulni, hogy "na sétáljunk egy jót" nyilván fele ennyi idő alatt teljesítettük a távot:)
De szó sem volt rohanásról. Sokszor megálltunk fényképezni, és a fagyott sziklák miatt egyébként sem lehetett ugrálni mint a kecskék, oda kellett figyelni. Négy kilométer az egész, de az első kettő elég meredek úton visz fel.

Gyönyörű napsütéses idő volt, így egy idő után már majdnem hogy pólóban nyomultunk. 
Másfél óra kellett felfelé, ami nem egy rossz idő.
Ha az ember beírja a googleba a hely nevét a legtöbb kép tele van turistákkal...a korai kelésnek köszönhetően viszont nagyjából négy másik ember volt rajtunk kívül ott. 
Negyven percig gyönyörködtünk, pihentünk, ettünk, ittunk, fényképeztünk aztán indulás vissza. 
Lefelé még jobb időt, egy óra tíz percet repesztettünk. Ami a legjobb, hogy ekkor már rengetegen jöttek velünk szembe, akik épp felfelé tartottak. A korán kelés tehát meghozta gyümölcsét és mindenkit sikerült beelőzni!

És most jöjjenek a képek:


























Durva érzés a semmibe lógatni a lábad!





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése